Luennot

Nautinnollisten messujen luennot 

  • klo 17:30-18:00 Liivikoulu. Tiina Aho / PXC Underwear
  • klo 18:30-19:15 Kirjailijahaastattelu. Henriikka Rönkkönen (haastattelijana  kustannustoimittaja Laura Niemi-Pynttäri, Atena)
  • klo 20:00-20:45 Seksi juhlii vapaudesta. Susanna Syld
  • klo 21:15-22:00 Reilun kaupan seksiä ja strippareita barrikadeilla. Tiia Forsström
  • klo 22:15-23:00 Kemseksi. Tapani Valkonen, Miina Kajos

Lue luennoista lisää alta.

.

Kirjailijahaastattelu

Henriikka Rönkkönen (haastattelijana  kustannustoimittaja Laura Niemi-Pynttäri, Atena)

Henriikka Rönkkönen on kirjailija, bloggaaja, puhuja ja someviihdyttäjä. Koulutukseltaan hän on äidinkielen ja kirjallisuuden opettaja, jonka gradu käsitteli pornoa. Hän on kouluttautunut myös auktorisoiduksi seksuaalineuvojaksi. Rönkkönen on kirjoittanut suosittua Sinkkublogia sekä kolme hulvatonta ja lukijoita ihastuttanutta kirjaa, joita on myyty yhteensä yli 130 000 kpl. Mielikuvituspoikaystävä ja muita sinkkuelämän perusasioita ilmestyi kesällä 2016, ja Bikinirajatapaus ja muita sinkkuelämän iloja maaliskuussa 2018. Kesän 2020 uutuus Määmatka ja muita sinkkuelämän ihmeitä on saanut riemastuneen vastaanoton. Helsingissä asuva Rönkkönen hauskuuttaa seuraajiaan myös Instagramissa

Henriikka Rönkkönen

.

Seksi juhlii vapaudesta

Seksi juhlii vapaudesta

Tietoisen ajattelun kautta voimme vapautua seksiämme kahlitsevista ajatuksista.
Miten voi vapautua seksin äärelle ottamaan nautintoa vastaan kaikella mitä sinussa on?
Mitä jos seksimme voisi olla mitä vaan? Jos jokainen seksihetki, pitkissäkin suhteissa olisi erilainen elämys?
Mitä jos olisi mahdollista tuoda esiin niin syntisimmät tuhmuudet, kuin herkimmät hellyydetkin?
Kehon ja mielen vapaus ja avoimuus laajentaa parisuhdeseksiä ja tietoinen tekeminen tekee siitä mahdollista.

Luennon pitää Susanna Syld, seksuaaliterapeutti, auktorisoitua seksuaalineuvoja, ihmissuhdevalmentaja, kouluttaja ja ennen kaikkea ihmisten seksuaalisuuden ja seksielämän ihmettelijä ja analysoija.
#parisuhdeseksi -bloggaaja 

FB: Ihmissuhteet ja seksuaalisuus -Rouva Syld
IG: #parisuhdeseksi

 

Susanna Syld

 

.

Reilun kaupan seksiä ja strippareita barrikadeilla

Tiia Forsströmin luento esittelee seksityöaktivismia tämän päivän Suomessa.

Forsström on yksi FTS Finland -verkoston aktiiveista. FTS Finland on vuonna 2018 perustettu Suomessa seksityötä tekevien aktivisti- ja vertaisverkosto. Verkostolla on osasto Nautinnollisilla kevätmessuilla.

 

Tiia Forsström

.

Kemseksi (engl. chemsex)

Kemseksi on huume- ja seksikulttuuri, jonka katsotaan yleisesti kytkeytyvän erityisesti miesten väliseen seksiin. Ilmiö on maailmalla tuttu erityisesti suurkaupungeissa ja Positiivisten ja Hivpointin yhteishankkeen SeksiPertti-kyselyssä (2017) saatiin viitteitä kemseksistä myös Suomessa.

Positiiviset ry:llä on kaksivuotinen hanke (2019-2020), jonka tavoitteena on edelleen kartoittaa ilmiötä, tuottaa haittoja vähentävää neuvontaa kemseksi-alakulttuurin toimijoille sekä tietomateriaaleja eri alojen ammattilaisille. Pyrkimyksenä on myös laajemmin avata yhteistyötä päihdetyön ja seksuaalineuvonnan välille. Päihteet ja seksi kietoutuvat todella moninaisin tavoin yhteen, joten näiden aihepiirien kokonaisvaltaisempi yhdistäminen olisi tarpeen.

Alusta asti ehkäpä yleisin Chemsex-hankkeelle osoitettu kysymys on, miksi keskitytään vain miehiin, kun muillakin sukupuolilla ilmenee vastaavaa käytöstä. Huomio on totta ja osoittaa tarpeen myös muiden sukupuolten huomioimisen tärkeyden jatkossa. Kemseksi -termi on kuitenkin kansainvälisesti melko vakiintuneesti kytketty nimenomaan miesten väliseen seksiin. Kyse myös on selvästi omasta alakulttuuristaan, jossa on ilmennyt tarvetta kohdennetulle haittoja vähentävälle neuvonnalle.

Luennon pitävät Tapani Valkonen, Yhteisötyöntekijä, FM, Seksuaalineuvoja sekä Miina Kajos, Chemsex-hankkeen projektikoordinaattori, Neurobiologi (FM), Sosionomi (AMK)

Hankkeella on avoinna kysely elokuun loppuun asti kaikille, joita kemseksi koskee henkilökohtaisesti. Kaikkien näissä alakulttuureissa mukana olevien, olleiden tai niitä harkinneiden ihmisten näkemykset ovat arvokkaita. Siksi toivomme vastauksia kyselyyn: https://webropol.com/s/kemseksi2020

Lisätietoja: https://www.positiiviset.fi/fi-FI/chemsex

Sähköpostitse miina.kajos@positiiviset.fi ja tapani.valkonen@positiiviset.fi

Tietoturvallisemmin viestit Wickr viestipalvelun kautta: //ChemsexMiina ja //ChemsexTapani

Suomennettu kemseksi-itseaputyökalu: https://www.davidstuart.org/care-plan-fi

Miina Kajos ja Tapani Valkonen

 

Siirry sivun alkuun