Luennot

Nautinnollisten kevätmessujen luennot pidetään kahvilan viereisessä tilassa.

Aikataulu julkaistaan myöhemmin.

  • Avusteisen Seksin- Interaktiivinen- luento alan ammattilaisille ja kiinnostuneille. Aura Kaskisydän
  • Kirjailijahaastattelu. Henriikka Rönkkönen (haastattelijana  kustannustoimittaja Laura Niemi-Pynttäri, Atena kustannus)
  • Chemseksi. Tapani Valkonen, Miina Kajos
  • Seksi juhlii vapaudesta. Susanna Syld
  • Seksi puheeksi. Ave Valojää
  • Reilun kaupan seksiä ja strippareita barrikadeilla. Tiia Forsström
  • Elätkö seksuaalisuuttasi siten, että se avartaa sinua ihmisenä. Aaro Löf

Lue luennoista lisää alta.

.

.

Avusteisen Seksin- Interaktiivinen- luento alan ammattilaisille ja kiinnostuneille

Interaktiivisella- luennolla pääset tutustumaan YK:n seksuaali-ihmisoikeuksiin ja mitä ne käytännössä voivat tarkoittaa.

Tarkastellaan ihmiskuvaa laajemmassa mittakaavassa

Käydään läpi Avusteisen Seksin perusperiaatteet, mitä on passiivinen ja aktiivinen seksin avustaminen

Mitä tarkoittaa Kehotyöskentely ja Surrogetti-terapia.

Aura Kaskisydän on käynyt Avusteisen Seksin-koulutuksen Sexpo -Säätiöllä 2017.

Aura Kaskisydän:

Olen Pop-kulttuurin suurkuluttaja, Burleski-intoilija, Vammaisoikeus-aktivisti &  Poliittinen vaikuttaja. Pöytälaatikko raapustelija, Rohkea roolipelaaja ja löysästi larppaava, Netflix & Chill+ Cats/Natchos tyylinen 82-mallia empaattisella selkärangalla höystetty Lady. Toimin Erityisseksuaalineuvojana ja kasvattajana erilaisissa ympäristöissä. NACS-hyväksytty ja Sexpo-Säätiön kouluttama 2016. Vuodesta 2016 lähtien minut on myös havaittu erilaisissa yhdistyksissä ja liitoissa, kuten Uudenmaan CP-Yhdistys. Minut voi tavata Vantaalla kotitoimistossani taikka minut voi tilata erilaisiin tapahtumiin vetämään työpajaa, luennoimaan, tekemään pop up-neuvontaa tms. Koulutan seksuaaliasioissa niin poliiseja kuin pappeja, lääkäreitä, lähäreitä ja peruskoulun maikkoja, oppilaita unohtamatta. Olen helposti lähestyttävä ja kykenen luomaan turvallisen ja avoimen ilmapiirin jokaiselle. Teen työtäni empatialla ja tuomitsematta. Pyrin näkemään ihmiset ja heidän tilanteensa kokonaisvaltaisesti. Vahvuuteni on siinä, että osaan rohkaista jokaista asiakasta tuomaan oman totuutensa esille ja olemaan läsnä siinä tilanteessa itsekin haavoittuvaisena ihmisenä. Lähestymistapani neuvontaan on ratkaisuhenkinen, pyrin selvittämään erilaisia keinoja, joilla voin auttaa asiakastani menemään eteenpäin tai saamaan tarvitsemansa avun. Kuljen tarvittaessa vierellä koko matkan hoitopolun alusta loppuun. Vastaanotollani on aina tuoretta kahvia ja teetä, keksejä ja ihania terapiakissoja.

Aura Kaskisydän

.

Kirjailijahaastattelu

Henriikka Rönkkönen (haastattelijana  kustannustoimittaja Laura Niemi-Pynttäri, Atena kustannus)

Henriikka Rönkkönen on kirjailija, bloggaaja, puhuja ja someviihdyttäjä. Koulutukseltaan hän on äidinkielen ja kirjallisuuden opettaja, jonka gradu käsitteli pornoa. Hän on kouluttautunut myös auktorisoiduksi seksuaalineuvojaksi. Rönkkönen on kirjoittanut suosittua Sinkkublogia sekä kaksi hulvatonta ja lukijoita ihastuttanutta kirjaa: Mielikuvituspoikaystävä ja muita sinkkuelämän perusasioita ilmestyi kesällä 2016 ja Bikinirajatapaus ja muita sinkkuelämän iloja maaliskuussa 2018. Kesällä 2020 ilmestyy hänen kolmas kirjansa. Helsingissä asuva Rönkkönen hauskuuttaa seuraajiaan Instagramissa.

Henriikka Rönkkönen

.

Chemseksi

Chemseksi on huume- ja seksikulttuuri, jonka katsotaan yleisesti kytkeytyvän erityisesti miesten väliseen seksiin. Ilmiö on maailmalla tuttu erityisesti suurkaupungeissa ja Positiivisten ja Hivpointin yhteishankkeen SeksiPertti-kyselyssä (2017) saatiin viitteitä chemseksistä myös Suomessa.

Positiiviset ry:llä on kaksivuotinen hanke (2019-2020), jonka tavoitteena on edelleen kartoittaa ilmiötä, tuottaa haittoja vähentävää neuvontaa chemsex-alakulttuurin toimijoille sekä tietomateriaaleja eri alojen ammattilaisille. Pyrkimyksenä on myös laajemmin avata yhteistyötä päihdetyön ja seksuaalineuvonnan välille. Päihteet ja seksi kietoutuvat todella moninaisin tavoin yhteen, joten näiden aihepiirien kokonaisvaltaisempi yhdistäminen olisi tarpeen.

Alusta asti ehkäpä yleisin Chemsex-hankkeelle osoitettu kysymys on, miksi keskitytään vain miehiin, kun muillakin sukupuolilla ilmenee vastaavaa käytöstä. Huomio on totta ja osoittaa tarpeen myös muiden sukupuolten huomioimisen tärkeyden jatkossa. Chemsex-termi on kuitenkin kansainvälisesti melko vakiintuneesti kytketty nimenomaan miesten väliseen seksiin. Kyse myös on selvästi omasta alakulttuuristaan, jossa on ilmennyt tarvetta kohdennetulle haittoja vähentävälle neuvonnalle.

Luennon pitävät Tapani Valkonen, Yhteisötyöntekijä, FM, Seksuaalineuvoja sekä Miina Kajos, Chemsex-hankkeen projektikoordinaattori, Neurobiologi (FM), Sosionomi (AMK)

Lisätietoja: https://www.positiiviset.fi/fi-FI/chemsex
Sähköpostitse miina.kajos@positiiviset.fi ja tapani.valkonen@positiiviset.fi
Tietoturvallisemmin viestit Wickr viestipalvelun kautta: //ChemsexMiina ja //ChemsexTapani

Suomennettu chemseksi-itseaputyökalu: https://www.davidstuart.org/care-plan-fi

Miina Kajos ja Tapani Valkonen

.

Seksi juhlii vapaudesta

Tietoisen ajattelun kautta voimme vapautua seksiämme kahlitsevista ajatuksista.
Miten voi vapautua seksin äärelle ottamaan nautintoa vastaan kaikella mitä sinussa on?
Mitä jos seksimme voisi olla mitä vaan? Jos jokainen seksihetki, pitkissäkin suhteissa olisi erilainen elämys?
Mitä jos olisi mahdollista tuoda esiin niin syntisimmät tuhmuudet, kuin herkimmät hellyydetkin?
Kehon ja mielen vapaus ja avoimuus laajentaa parisuhdeseksiä ja tietoinen tekeminen tekee siitä mahdollista.
Luennon pitää Susanna Syld, pari- ja ihmissuhdevalmentaja, seksuaalineuvoja, kouluttaja ja ennen kaikkea ihmisten seksuaalisuuden ja seksielämän ihmettelijä ja analysoija.

#parisuhdeseksi -bloggaaja ja saman nimisen radio-ohjelman ääni.

FB: Ihmissuhteet ja seksuaalisuus -Rouva Syld
IG: #parisuhdeseksi

Susanna Syld

.

.

Seksi puheeksi

Mieli tekisi jotakin, mutta miten sen sanoisi? Entä jos toinen nauraa tai pahastuu? Entä jos ei edes tiedä mitä haluaa?

Luennolla avataan seksistä puhumisen iloa, sen esteitä ja keinoja päästä irti konfliktien välttelyn aiheuttamasta puhumattomuudesta. Seksistä puhuminen partnerin kanssa voi lähentää, avata uusia mahdollisuuksia ja auttaa ymmärtämään paremmin sekä itseään että toista.

Luento tarjoaa keinoja omien lukkojen avaamiseen ja seksielämän rikastuttamiseen sanojen voimalla.

Luennon pitää psykologi ja seksuaalineuvoja Ave Valojää, joka uskoo kommunikaation olevan tärkein seksitaito.

E-mail: ave.valojaa (at) dialogika.fi

Asiakkaaksi: www.dialogika.fi

Ave Valojää

.

Reilun kaupan seksiä ja strippareita barrikadeilla

Tiia Forsströmin luento esittelee seksityöaktivismia tämän päivän Suomessa.

Forsström on yksi FTS Finland -verkoston aktiiveista. FTS Finland on vuonna 2018 perustettu Suomessa seksityötä tekevien aktivisti- ja vertaisverkosto. Verkostolla on osasto Nautinnollisilla kevätmessuilla.

Tiia Forsström

.

Elätkö seksuaalisuuttasi siten, että se avartaa sinua ihmisenä?

Seksuaalisuus on alue, jolla voimme ilmentää ja tutkia lähes kaikkia ihmisyytemme eri puolia. Sen vuoksi seksuaalisuus on yksi parhaista lähteistä itsetuntemukselle ja itsetuntemus yksi parhaista lähteistä hyvälle seksuaaliselle elämälle.

Minua inspiroi lause: näytä minulle miten suhtaudut seksuaalisuuteesi niin kerron sinulle miten suhtaudut itseesi.

Kuinka intiimisti uskallamme olla itsemme tai toisen kanssa? Käyttää voimaamme, iloita ja olla leikkisiä? Millaisia eri rooleja sallimme itsemme ottaa? Uskallammeko ilmaista haluavamme ottaa, antautua otettavaksi, pyytää saada asettua vastaanottajaksi tai antaa jotain mitä toinen kaipaa?

Se kuinka paljon ja eri tavoin uskallamme nauttia seksuaalisesti voi kertoa siitä kuinka paljon uskallamme nauttia elämästä.

Tule kuulemaan miehen suulla siitä miten läsnäolo voi avartaa kykyäsi nauttia seksuaalisuudesta, elämästä ja itsestäsi.

Aaro Löf on kirjailija (Rohkea elämä), Hidasta elämää -kirjoittaja, retriittien ja verkkokurssien ohjaaja sekä henkisen valmennuksen pioneeri. Tinkimätön uskollisuus omaa sisäistä löytöretkeä kohtaan on tehnyt hänestä inspiraation lähteen itsetuntemuksesta kiinnostuneille.

Aaro Löf
Siirry sivun alkuun