Luennot

Nautinnollisten kevätmessujen luennot pidetään kahvilan viereisessä tilassa.

Luentoja lisätään tänne ja aikataulu julkaistaan myöhemmin.

.

Avusteisen Seksin- Interaktiivinen- luento alan ammattilaisille ja kiinnostuneille

Interaktiivisella- luennolla pääset tutustumaan YK:n seksuaali-ihmisoikeuksiin ja mitä ne käytännössä voivat tarkoittaa.

Tarkastellaan ihmiskuvaa laajemmassa mittakaavassa

Käydään läpi Avusteisen Seksin perusperiaatteet, mitä on passiivinen ja aktiivinen seksin avustaminen

Mitä tarkoittaa Kehotyöskentely ja Surrogetti-terapia.

Aura Kaskisydän on käynyt Avusteisen Seksin-koulutuksen Sexpo -Säätiöllä 2017.

Aura Kaskisydän:

Olen Pop-kulttuurin suurkuluttaja, Burleski-intoilija, Vammaisoikeus-aktivisti &  Poliittinen vaikuttaja. Pöytälaatikko raapustelija, Rohkea roolipelaaja ja löysästi larppaava, Netflix & Chill+ Cats/Natchos tyylinen 82-mallia empaattisella selkärangalla höystetty Lady. Toimin Erityisseksuaalineuvojana ja kasvattajana erilaisissa ympäristöissä. NACS-hyväksytty ja Sexpo-Säätiön kouluttama 2016. Vuodesta 2016 lähtien minut on myös havaittu erilaisissa yhdistyksissä ja liitoissa, kuten Uudenmaan CP-Yhdistys. Minut voi tavata Vantaalla kotitoimistossani taikka minut voi tilata erilaisiin tapahtumiin vetämään työpajaa, luennoimaan, tekemään pop up-neuvontaa tms. Koulutan seksuaaliasioissa niin poliiseja kuin pappeja, lääkäreitä, lähäreitä ja peruskoulun maikkoja, oppilaita unohtamatta. Olen helposti lähestyttävä ja kykenen luomaan turvallisen ja avoimen ilmapiirin jokaiselle. Teen työtäni empatialla ja tuomitsematta. Pyrin näkemään ihmiset ja heidän tilanteensa kokonaisvaltaisesti. Vahvuuteni on siinä, että osaan rohkaista jokaista asiakasta tuomaan oman totuutensa esille ja olemaan läsnä siinä tilanteessa itsekin haavoittuvaisena ihmisenä. Lähestymistapani neuvontaan on ratkaisuhenkinen, pyrin selvittämään erilaisia keinoja, joilla voin auttaa asiakastani menemään eteenpäin tai saamaan tarvitsemansa avun. Kuljen tarvittaessa vierellä koko matkan hoitopolun alusta loppuun. Vastaanotollani on aina tuoretta kahvia ja teetä, keksejä ja ihania terapiakissoja.

Aura Kaskisydän

.

Kirjailijahaastattelu

Henriikka Rönkkönen (haastattelijana  kustannustoimittaja Laura Niemi-Pynttäri, Atena kustannus)

Henriikka Rönkkönen on kirjailija, bloggaaja, puhuja ja someviihdyttäjä. Koulutukseltaan hän on äidinkielen ja kirjallisuuden opettaja, jonka gradu käsitteli pornoa. Hän on kouluttautunut myös auktorisoiduksi seksuaalineuvojaksi. Rönkkönen on kirjoittanut suosittua Sinkkublogia sekä kaksi hulvatonta ja lukijoita ihastuttanutta kirjaa: Mielikuvituspoikaystävä ja muita sinkkuelämän perusasioita ilmestyi kesällä 2016 ja Bikinirajatapaus ja muita sinkkuelämän iloja maaliskuussa 2018. Kesällä 2020 ilmestyy hänen kolmas kirjansa. Helsingissä asuva Rönkkönen hauskuuttaa seuraajiaan Instagramissa.

Henriikka Rönkkönen

.

Chemseksi

Chemseksi on huume- ja seksikulttuuri, jonka katsotaan yleisesti kytkeytyvän erityisesti miesten väliseen seksiin. Ilmiö on maailmalla tuttu erityisesti suurkaupungeissa ja Positiivisten ja Hivpointin yhteishankkeen SeksiPertti-kyselyssä (2017) saatiin viitteitä chemseksistä myös Suomessa.

Positiiviset ry:llä on kaksivuotinen hanke (2019-2020), jonka tavoitteena on edelleen kartoittaa ilmiötä, tuottaa haittoja vähentävää neuvontaa chemsex-alakulttuurin toimijoille sekä tietomateriaaleja eri alojen ammattilaisille. Pyrkimyksenä on myös laajemmin avata yhteistyötä päihdetyön ja seksuaalineuvonnan välille. Päihteet ja seksi kietoutuvat todella moninaisin tavoin yhteen, joten näiden aihepiirien kokonaisvaltaisempi yhdistäminen olisi tarpeen.

Alusta asti ehkäpä yleisin Chemsex-hankkeelle osoitettu kysymys on, miksi keskitytään vain miehiin, kun muillakin sukupuolilla ilmenee vastaavaa käytöstä. Huomio on totta ja osoittaa tarpeen myös muiden sukupuolten huomioimisen tärkeyden jatkossa. Chemsex-termi on kuitenkin kansainvälisesti melko vakiintuneesti kytketty nimenomaan miesten väliseen seksiin. Kyse myös on selvästi omasta alakulttuuristaan, jossa on ilmennyt tarvetta kohdennetulle haittoja vähentävälle neuvonnalle.

Luennon pitävät Tapani Valkonen, Yhteisötyöntekijä, FM, Seksuaalineuvoja sekä Miina Kajos, Chemsex-hankkeen projektikoordinaattori, Neurobiologi (FM), Sosionomi (AMK)

Lisätietoja: https://www.positiiviset.fi/fi-FI/chemsex
Sähköpostitse miina.kajos@positiiviset.fi ja tapani.valkonen@positiiviset.fi
Tietoturvallisemmin viestit Wickr viestipalvelun kautta: //ChemsexMiina ja //ChemsexTapani

Suomennettu chemseksi-itseaputyökalu: https://www.davidstuart.org/care-plan-fi

Miina Kajos ja Tapani Valkonen

.

Seksi juhlii vapaudesta

Tietoisen ajattelun kautta voimme vapautua seksiämme kahlitsevista ajatuksista.
Miten voi vapautua seksin äärelle ottamaan nautintoa vastaan kaikella mitä sinussa on?
Mitä jos seksimme voisi olla mitä vaan? Jos jokainen seksihetki, pitkissäkin suhteissa olisi erilainen elämys?
Mitä jos olisi mahdollista tuoda esiin niin syntisimmät tuhmuudet, kuin herkimmät hellyydetkin?
Kehon ja mielen vapaus ja avoimuus laajentaa parisuhdeseksiä ja tietoinen tekeminen tekee siitä mahdollista.
Luennon pitää Susanna Syld, pari- ja ihmissuhdevalmentaja, seksuaalineuvoja, kouluttaja ja ennen kaikkea ihmisten seksuaalisuuden ja seksielämän ihmettelijä ja analysoija.

#parisuhdeseksi -bloggaaja ja saman nimisen radio-ohjelman ääni.

FB: Ihmissuhteet ja seksuaalisuus -Rouva Syld
IG: #parisuhdeseksi

Susanna Syld

.

Moninainen- Oma keho ja seksuaalisuus voimavarana ikääntyvällä naisella.

Halusimme lähteä tutkimaan ikääntyvän naisen seksuaalisuutta ja seksuaaliterveyttä, koska huomasimme, että siitä keskustellaan niukasti sekä aihetta pidetään edelleen jonkinlaisena tabuna. Lisäksi työelämänyhteistyökumppanimme erotiikkamyymälä Sincityn henkilökunta oli tehnyt havaintoja asiakastyössään, ettei yli 60-vuotiailla naisilla ollut juurikaan tietoa seksuaaliterveydestään osana kokonaisvaltaista hyvinvointia.

Halusimme opinnäytetyössämme paneutua näihin haasteisiin, etsiä ratkaisuja niihin ja toteuttaa aineistosta seksuaalisuutta ja seksuaaliterveyttä käsittelevän opaslehtisen. Opaslehtinen tehtiin kyselymme aineistosta nousseisiin aiheisiin. Konsultoiden Kohderyhmää ja alan ammattilaisia, laajasti kirjallisuuteen, taidenäyttelyihin, dokumentteihin, elokuviin, someen ja lehtien keskusteluihin tutustuen, sekä aistien yleistä ilmapiiriä, että jutellen ihmisten kanssa kasvotusten.

Opaslehtisessä tuodaan esiin ikääntyvä nainen seksuaalisena olentona. Seksuaalisuutta käsitellään ihmisen kokonaisterveyteen liittyvänä asiana. Oman kehon arvostaminen, vahva itsetunto ja hyvä seksuaaliterveys lisäävät kokonaishyvinvointia sekä edistävät terveyttä.

Tule tutustumaan opaslehtiseen ja keskustelemaan siinä käsitellyistä aiheista kanssamme.

Geronomiopiskelijat Linda ja Päivi

.

Seksi puheeksi

Mieli tekisi jotakin, mutta miten sen sanoisi? Entä jos toinen nauraa tai pahastuu? Entä jos ei edes tiedä mitä haluaa?

Luennolla avataan seksistä puhumisen iloa, sen esteitä ja keinoja päästä irti konfliktien välttelyn aiheuttamasta puhumattomuudesta. Seksistä puhuminen partnerin kanssa voi lähentää, avata uusia mahdollisuuksia ja auttaa ymmärtämään paremmin sekä itseään että toista.

Luento tarjoaa keinoja omien lukkojen avaamiseen ja seksielämän rikastuttamiseen sanojen voimalla.

Luennon pitää psykologi ja seksuaalineuvoja Ave Valojää, joka uskoo kommunikaation olevan tärkein seksitaito.

E-mail: ave.valojaa (at) dialogika.fi

Asiakkaaksi: www.dialogika.fi

Siirry sivun alkuun